Апокаліпси

Ще трохи і посиплються всі зорі,
І сонечко не дасть свого терма,
Ще трохи і лани широкополі
Вже не дадуть врожаю задарма.
 
 
І срібне сяйво місяця погасне,
Закриє небо хмара-саранча,
І буде все зненацька і невчасно,
Як сніг на голову, як грати на життя.
 
 
Ще трохи і закидають камінням
Ті хто себе вважає без гріха,
Усіх кого закон покаже винним —
Швидка в росправі праведна рука.
 
 
І дві душі — у домі і в дорозі,
Одна візьметься, лишиться одна.
Біда і гріх вляглися на порозі
І кажуть: пий до крапельки, до дна.
 
 
Ще трохи і законне беззаконня
Зійде до трону у святі місця,
І вижене любов, що охолоне:
Іди собі, ховай свого лиця.
 
 
Останній день шумлять поки ліси,
Останній день, остання вже хвилина,
За нею хлинуть апокаліпси,
Зі сходу в захід блискавиця хлине.