Підслухана розмова (из архива)

Син у тата запитав : "Ти купив ялинку?"
Той за вухом почесав і сказав так : "Синку,
Ти до школи вже пішов, значиться, дорослий,
Зрозумій мене : тепер все не так-то просто."
Хлопчик слухать не схотів. Плаче. Вередує :
Та хіба ж його татусь рідний не почує?!
В батька морщиться чоло, зна-бо добре тато --
Подарунка син чека, це ж не так багато.
Цілий місяць він шукав для дитини свята,
Але вибору нема...І промовив тато :
- Завітають під Новий рік Дід не зможе, синку,
То ж навіщо купувать нам оту ялинку?!
Хіба ж можна що дістать в наших магазинах?!" -
Починає батько так " просвіщати" сина.
- Ти ж казав, що Дід Мороз у своїй крамниці
Подарунки ті бере для дітей... В Столиці!"
Тут знадвору увійшла мама у кімнату
І сказала : "Намело снігу так багато.
Я дивлюсь : біля воріт хтось лишив ялинку,
А під нею песик був, і лящав так дзвінко..."
Сліз неначе й не було на очах в хлоп'яти :
- То ж приходив Дід Мороз з святом привітати!!!