Осінь не пускає

Осінь за вікном. Ластівки на дроті,
Та змахнув крилом журавель в польоті,
Спорожнілий степ і туман в долині,
Причаїтись де б? Заховатись нині.
Хто розвіє сум? Хто додасть наснаги?
Голова від дум просить рівноваги.
...Осінь золота щемом душу крає,
В молоді літА Осінь не пускає.