Спогади ( укр.)

Спогади ( укр.)
Спогади ( укр.)
 
Я часто згадую село
Часiв мого дитинства.
Хатинку бабцiну, ставок
Де верби миють листя.
 
Малим я бiгав край села
Дивитись на покоси.
З вудилом йшов на карася
Росою ранком, босий.
 
Я бачу кринку молока
И чую запах хлiба.
Як тане у моїх руках,
Та кавунова скиба.
 
Малим на пiчцi ночував,
А бабця на поличцi.
То рiдка нiч, щоб я не впав
Вночі з тiєї пiчки.
 
Бабуся доброю була
И борщ смачний варила.
А з вишньою які вона
Вареники ліпила!
 
Лелек згадаю. На даху
Вони гнiздо звивали.
Годину вiдгоня лиху,
Нам щастя зазивали...
 
 
2019
Малюнок автора ( акварель)