Веселий зоопарк (українською)

Веселий зоопарк  (українською)
Эти мои стихи, изданные для детей на украинском языке, по-моему, не нуждаются в переводе. Здесь я указала только некоторые отгадки (для тех, кто не владеет украинским), а в книжке их нет.
 
Я великий та кошлатий,
Взимку сплю, смокчу все лапу.
Здогадаєшся ти вмить –
Клишоногий я………..
(ведмідь)
 
Сам товстий, короткі ноги,
У воді весь день проводить.
Як замре з розкритим ротом,
То впізнаєш ……..….......
 
У житті не знає скуки,
Передражнює всі рухи.
Найсмішніша в зоопарку,
На людину схожа,………
(мавпа)
 
Всім відома його грива,
Сила в нього особлива.
Ти вгадаєш без проблем:
Цар звірів – то, звісно,…….
 
Хоч і птах, та не літає,
Проте ноги сильні має.
До вподоби всім, зізнаюсь:
Африканський дивний …..
 
Довга шия, як драбина,
Та у плямах жовта спина.
Легко ти його впізнав:
Ну, звичайно, це ……...
 
У воді живе хижак,
Зуби гострі – просто жах.
В щелепах багато сил.
Небезпечний …………
 
Вона зовні – як конячка,
Їжу з рук з’їдає вдячно.
Подивитись тобі треба
На смугасту милу…….
 
Дуже сильні та кремезні,
Вуха мають величезні.
Та ще й з хоботом вони.
Дивовижні то ...............
 
В нього на спині горби,
Терпить довго без води.
Тому по пустелі люди
Їздять завжди на.........
 
Маю хутро я руде,
Хвіст пухнастий також є.
Вовку сірому – сестричка,
Називаюсь я......................