Старик

Под деревом сидел старик
Один;
Он так велик,
Что, стань он камнем до седин,
То каждый миг
Был так же б хладен, покоён:
Древнейший из людей,
Древней
Тысячелетий он.
 
James Stephens
The Old Man
 
An old man sat beneath a tree 
Alone; 
So still was he 
That, if he had been carved in stone, 
He could not be 
More quiet or more cold: 
He was an ancient man 
More than 
A thousand ages old.