За мить до смакоти

За мить до смакоти
За мить до смакоти від спеки мальви марять,
За мить до смакоти у різнотрав'ї спів.
Промінчики жаркі листки малини старять,
Про це мені лілейник ледь прошепотів.
Смородину вмовляю дати чорні перли,
Намисто щоб сплести для літньої краси.
Рубіни вишень десь у вишині завмерли,
Лиш чутно горобців нахабних голоси.
Долоні важко вже від ягід круглобоких,
Контрастний дотик їх - у спеку холодок.
Бурштинова краса малин поодиноких...
Ромашковий розмай прикрасив моріжок...
За мить до смакоти лискучих ягід ніжність
Торкнеться моїх губ - ледь-ледь цілую їх...
Миттєвості такі здаються виром в вічність,
Найкращою з усіх у всьому світі втіх.
 
 
Малина і смородина автора))