Петрові батоги

Мов охоронці край дороги
Стоять Петрові батоги,
Їм спека не страшна ні грози,
А сонце додає снаги.
 
Блакитні пелюсточки їхні
Липневий вітерець гойда,
А гордо підняті голівки
Вдивляються в небесну даль.
 
Вони на свято Петра й Павла
Дарують краплі бірюзи.
А ще їх люди називали
Диким цикорієм завжди.
 
2017 р.