Липи ранній цвіт

Червень прийшов до нас у гості,
Липень далеко ще, в дорозі.
Стара сорока молодій
Розповіда неспокій свій:
 
-Скільки живу, ще не видала,
Щоб в червні липа розцвітала,
Цей ранній цвіт не до добра,
На все ж бо є своя пора.
 
Тепер усе переплелося,
Все переплуталось злилося,
Де ще весна, а де вже літо?
В цю пору сонце ясно світить.
 
А, може липа собі спить?
Нема кому її збудить.
Спросоння сплутала вона,
Тому й у червні зацвіла.
 
2017 р.