Чому тебе так довго не було?

Тебе так довго, любий, не було.
Життя моє без тебе вмить змінилось.
Не гоїться поламане крило...
Без тебе мов у прірві опинилась.
 
Тебе так довго поруч не було.
На птаху сиву я перетворилась.
Душі торкнулось й нанівець зійшло
твоє кохання. Як я помилилась!
 
Тебе занадто довго не було.
Стомилось серденько боліти та чекати.
Твоє таке омріяне чоло
мені сьогодні годі й пригадати.
 
Любов - то човен, пристрасть - то ріка.
А доля - то широке, дивне плесо.
Краса оманлива, примарна і слабка.
І лиш кохання здатне плить без весел.
 
Чому тебе так довго не було?..