З ПОЛИНОВИМ ПРИСМАКОМ...

З ПОЛИНОВИМ ПРИСМАКОМ...
Доле моя , доленька,
Де ж ти забарилась?
Мабуть десь в неволенькі
Гірко зажурилась?..
З полиновим присмаком
Білим світом ходиш.
Чорним ,нелегким стібком
Стежку мені ложиш…
Чом до мене ,доленька,
Ти така зрадлива?!.
Плаче моє сЕрденько,
Плаче так журливо…
Ще учора щастячко
У росі купалось…
Та пішло коханнячко…
Більш не поверталось…
Скажи ,вітре ,розкажи,
Де доля блукає?
Чому безталанна я
І щастя не маю ?..
Чом ще одинокая,
Як ота билина?
Мов всохла високая
Червона калина?..
А роки біжать-пливуть,
Вже не наздогнати…
Цвіт калини обірвуть…
Будуть оминати…
Ти прийди ,знайди мене!
Може оживу я.
Хай нещастя омине,
А щастя почує!
Бо неможна вік прожить
Без своєї пари!
Дай воскреснути ,ожить!
Згинуть злії чари!..
 
3.06.2019р.