Дума мая...

Дума мая...
Была б калі такая вось магчымасць –
каб мог збіраць ў запас жыццёвыя хвіліны,
патрачанныя па дарэмнейшай прычыне,
ў жбанок, як спелую маліну,
каб не прапалі без карысьці...
 
Каб потым мець запас,
у даравіну,
калі –
каму ў жыцці ня хопіць
тых хвілін калісьці...
*+*
(дума -бел. =мысль -русск.)