ЗА ЩО ТЕБЕ ЛЮБЛЮ Я,УКРАЇНО?

ЗА ЩО ТЕБЕ ЛЮБЛЮ Я,УКРАЇНО?
ЗА ЩО ТЕБЕ ЛЮБЛЮ Я,УКРАЇНО?
 
За що тебе люблю я, Україно?
За шелест вітру в зелені дібров,
Безмежний степ та пісню солов`їну,
За квіти ,що буяють знов і знов!
 
За що тебе люблю я, Україно?
За небеса безкрайні в висоті,
За посмішку матусі, за хатину,
Живуть де найважлИвіші в житті!
 
За що тебе люблю я, Україно?
За море Чорне, що не має меж!
Високі гори ,в злоті полонини,
Що рідну мову палко бережеш!
 
За що тебе люблю я, Україно?
За наших українців, за людей.
За те, що не стоїш ти на колінах…
Долоню, що лежить біля грудей!..
 
За що тебе люблю я, Україно?
За дзвін церковний, що летить,мов птах.
За вишиту сорочку, за калину.
І за молитву, що звучить в серцях!
 
За що тебе люблю я, Україно?
За мужніх хлопців і палких дівчат.
За дідусів, бабусь, за їх сивини…
За сміх та очі милих немовлят!..
 
За що тебе люблю я, Україно?
За всі таланти - Божу благодать.
За те, що серед всіх одна-єдина,
Де хочу жити й завжди повертать!
 
За те тебе люблю я, Україно,
Що світиш українцям, мов зоря!
За те, що рідна Ти моя країна!
Що ти - прапрадідів земля!
 
17.04.2019р