Ще птаство не хитало небозводом...

Ще птаство не хитало небозводом...
Ще птаство не хитало небозводом,
І по домах ховалося тепло,
Ще сни десяті бачила природа,
І моди на яскраве не було,
І дійсність ще здавалася сумною,
І ночі надто довгими були,
А у душі вже віяло весною,
І шовковисті проліски цвіли.