Нил Гилевич Оптимисты, видимо, по духу

Нил Гилевич с белорусского
 
Оптимисты, видимо, по духу,
Если в вечной жизненной борьбе
Ухитряемся свои печаль и муку
На подспорье обратить себе.
Мы даров одно лишь обещание
И судьбы болезненный удар
Принимаем не как наказание,
не как месть фортуны, а как дар.
 
Аптымiсты мы, вiдаць, па духу...
 
Аптымiсты мы, вiдаць, па духу,
Калi ў вечнай з лёсам барацьбе
Ухiтраемся свой сум i скруху
Абярнуць у радасць для сябе.
Нераспешчаныя ўшчэнт дарамi,
Часам нават i балючы ўдар
Мы прымаем не як пакаранне,
Не як помсту лёсу, а як дар.