​ВСЕ ДЛЯ РІДНОЇ ТЕЩИ…


(Дніпропетровський суржик)

ГУМОРЕСКА
 
         ***
 
Діти, школа, дитсадок,
Магазини,…  тощо…
У житті проблем – мішок,…
Та складніша – `тёща!
 
Все, що робиться - заради
Тещиної  `дочки…
Зять – виконує поради,
Різні - заморочки…
 
Із проханнями спішить
На шахту  до зятя,…
Зовсім влізла вже на шию
В підборах, та платті…
 
То їй – то, а то їй – це…
Кожен день – кросворди,
Як успіти все оце ?
Не пошлеш до чорта…
 
Захотіла на курорт
За кордон їздИти,
-Беріть, мамо, гроші – от,
Хоч те що робите…
 
В Інтернеті – сотні мрій,
Наче у «ЛікБезі»…
Мріється змінити їй
На нові – протези…
 
-Не зварю тобі борщу, -
Каже істерично,…
-Я – по-модному хочу`,
Тільки – керамічні.
 
Тільки позіхнув зятьок…,
Шарить по кишенях,…
Вигрібає геть усе,…
До останньої жмені…
 
-Щоб не лаялися ми,
Щоб жили у `миру,…
Ти свій розум настроми -
На нову квартиру…
 
Втіху мамі він знайшов,
Зняв з обличчя втому,
«Ноги в руки»  й  пішов
В раз  –  до виконкому…
 
Ордер виписати їй
Просить поспішити…
В тещі  ж є думки нові –
Класу «Є» машина!
 
Зять рвонувся у салон
Колір вибирати,…
`Новий «бзік» на телефон: -
-Дачу ! Щоб – гуляти !
 
Потім – «ботекси» давай,…
Різні там – підтяжки,…
Парфумерію шукай,…
Пудри різні,… `бляшки…
 
Теща хвалить всю дорогу:
-Зять про мене дбає!...
Тем, невирішених в нього –
Зовсім не буває!
 
Зять вже зовсім – схуд і зблід,
Із цих перегонів…
В тридцять років – наче дід,
В милі  –  холка «`коня».
 
Він до зриву - дуже `близький,
Не в змозі триматись,…
А вона – в Стіні Кремлівський
Мріє – поховатись…
 
-Слава Богу!  Наплювати!
Це вже – не питання!
-Тещо, дай поцілувати
Тебе – на останнє…
 
-Я ж тобі допомагаю
 Завжди й у всьому,…
Й це питання порішаю
Швидко,…  і без втоми…
 
-Думкою про це – не майтесь,
Виконав – із старанням.
-Хутко, мамо, одягайтесь,…
Завтра – поховання !!!