Lazzaro Переведи меня

с белорусского
 
Переведи меня.
 
Перетащи
душу мою на свой высокий берег
сквозь слов-мостки
тропинкою доверия
над тихой мглой забвения-реки.
 
Переведи меня.
 
Огонь страви-
и освяти те белые одежды
любви моей,
возвысь мои надежды,
как в синем небе стаю голубей.
 
Переведи меня.
 
Не обойди
высоких чувств моих костра горения.
Подбрось щепы.
Раздуй их вдохновением.
Своим огнем то пламя разожги.
 
Переведи меня.
 
Да не суди
за угольки - запас мой непутевый.
Скажи: "Аминь!".
И дай бедняга слово:
что сбережешь хоть горсточку
святынь.
 
Перакладзі
мяне.
 
Перавядзі
душу маю на свой высокі бераг
праз слоў масткі
па кладачках даверу
па-над імглой забыўнасці-ракі.
 
Перакладзі
мяне.
 
Агонь звядзі –
і асвяці – па праву дабрадзея –
маю любоў
і ўскінь мае надзеі
у сінь нябёс – як белых галубоў.
 
Перакладзі
мяне.
 
Не абыйдзі
касцёр пачуццяў, думак, летуценняў.
Падкінь шчапы,
раздзьмі сваім натхненнем,
дадаўшы іскру таленту твайго.
 
Перакладзі
мяне.
 
Ды не судзі
за вугалькі – мой скарб пасляжыццёвы.
Скажы: "Амін!"
і дай нябожы слова:
что зберажэш хоць жменьку –
на ўспамін.