Залишилось у чашці трішки кави

Залишилось у чашці трішки кави,
Розкидані навколо кисті й фарби.
Чекаючи когось, чи, може, для забави
На аркуші рисунок малював би…
 
Надворі ніч і сум пролазить в серце.
Митець не спить, шукаючи натхнення,
Та не знаходить й покидає все це -
Він здався і йому нема прощення!
 
Та це сьогодні - завтра прийде інше.
Все розпочнеться  знову й без вагань,
Хоч він самотнім буде як раніше
на пензлику захоплених бажань…