ГЕРОЙ

ГЕРОЙ
Колись давно в одному класі вчилась
 
З хлопчиною худеньким та сумним…
 
Дівчата кепкували, хлопці – бились,
 
А він був мрійником, якимось неземним…
 
Вдягався бідно, дім -як та комора…
 
В навчанні теж не досягнув вершин.
 
Сп’яніла мати, втомлена та хвора…
 
А батько вже давно поміж хмарин…
 
На випускний хлопчину не діждались:
 
Нема сорочки – ось він, аргумент!
 
Пізніше однокласники дізнались,
 
Вступив до вузу. Він тепер-студент.
 
В життєвім вихорі летіли швидко роки…
 
Знов однокласники надумали зібратись -
 
Ще раз зайти у двір шкільний широкий,
 
Побачитися ...та й поспілкуватись…
 
Хоч нелегкі часи ідуть -АТО , війна,
 
Та все ж приїхало немало люду…
 
Надворі вечір сонце поглина ,
 
Вже думали, що парубка не буде...
 
Всі в злоті, на авто та при грошах,
 
Піднято келихи, і вина там рікою…
 
…Зайшов військовий. В медалях- орденах.
 
Аплодували стоячи герою!..
 
З багатства в нього лиш була душа,
 
Що не зотліла у підступнім вирі…
 
Він і тепер країну захища ,
 
Щоб діти й внуки прожили у мирі.
 
4.01.2019р.