Рождаются надежды по весне...(на румынском языке)

Se nasc speranțe-n martie,
La început de primăvară,
Iluzii soarta ne împarte,
Și ne-amăgim a câta oară.
 
Din minte iară-și ne ieșim,
Și ne rănim a câta oară,
Cu lăcomie când iubim,
Pe la sfârșit de vară.
 
În toamnă însă ce culegem,
Când visele au adormit?
Doar cu regrete ne alegem,
Și pierdem tot ce am iubit.
 
Și torturați de nostalgii,
Neâmpăcați rămânem iară,
Noi revenim la insomnii,
În negre nopți de iarnă.
 
.................................................
 
Dacă dragostea se-ntâmplă,
C-a dispărut din calendar,
Purtând ninsoarea-n tâmple,
Tot mai continui să tresar.
 
Anton Barbu (Anatolie Uncu)
20.04.2018