Тоді

Тоді
У грудні поверхня річки береться кригою,
Оселі заносить снігом під самі стріхи.
Застуду душі, коли б’є лихоманка джигою,
Лікуєм гарячим тоді із обліпихи.
 
Реальність будуємо з цегли побачень власнОруч.
І час не біжить, він в прірву летить шкереберть.
Чи може життя мати сенс, коли ми не поруч?
І чи взагалі існує поняття «смерть»?
 
Ми наче рибалки, що йдуть по непевній кризі, -
На кожному кроці є ризик пірнути в лунку.
Але ми щасливі, хоч навіть у жодній книзі
Не пишуть, як дах зриває від поцілунку.
 
Ми поруч, мов дама й валет у ворожки в колоді.
І це додає рішучості та наснаги.
І солодко так відчувається присмак тоді
На твоїх вустах, що рятують мене від спраги.
 
 
 
 
То́ді (від англ. toddy або гінді tāḍi) — коктейль, приготований із суміші міцного алкоголю, води, підсоложувача та прянощів. Тоді може бути як холодним, так і гарячим, але останній варіант значно переважає, тому найчастіше цей коктейль вживають у країнах з холодним кліматом: Ірландії, Англії, Швеції, Фінляндії, на півночі США.