Евгения Янищиц Вот так загорается слово

с белорусского
 
Вот так загорается слово:
Поблизости. Здесь. За горой.
Мы временно будем с тобою -
Лучом,
Огоньком,
Целиной.
 
Торопимся часто наивно.
Но, медлим от пошлости злой.
Мы будем с тобою взаимно -
Калиной,
Слезой,
Теплотой.
 
Смотри, спозаранку трепещет
над шапкой зеленой заря!
Мы будем с тобою навечно -
Зародыш,
Фундамент,
Земля.
 
 
Вось так узгараецца слова:
Паблізу. Сардэчна. Здаля.
Мы будзем з табою часова —
Праменьчык,
Іскрынка,
Ралля.
 
Спяшаемся часта дарэмна.
Марудзім на пошласць і зло.
Мы будзем з табою ўзаемна —
Каліна,
Слязіна,
Святло.
 
Глядзі, як заранка трапеча
Над шапкай зялёнай галля!
Мы будзем з табою навечна —
Карэньчык,
Каменьчык,
Зямля.