Я спав і бачив світ Далі...

Я спав і бачив світ Далі...
Я спав і бачив світ Далі,
Такий крихкий і нереальний:
Ходили небом кораблі
І слон мостився у вітальні.
Стояв на місці вічний час,
Була чомусь сухою злива.
Із крану лився свіжий квас
(а у сусіда, певне, пиво).
Та потім сном скінчився тур.
Будильник. Чай. У вікнах – мряка.
Включив новини. От де сюр…
Далі від заздрощів би плакав.