Батьку святыj, поможы

Батьку святыj, поможы
Свічку поставыты Мышц
 
Странные стрэчы бувають
В нас на путі в тую жызнь:
Но посадю тую с кладбігщ,
Ек вжэ сыстра і быжыть.
 
Бо ж в нас всекда вырубалы ж
Всэ, дэ дытына лыжыть.
Нада жэ, шобы пурга но
Позаносыла j свят крыж.
 
От скікы рік ек нымае вж
Мэjі норыці сыс3чк.
Так я свічу jіj поставлю зь
Но шоб і піп був жывыj.
 
Нету ж в Любк іконостасу j
Бы j іj ув мамы Галінк.
Да j ек молытысь – ны знаю:
Нет бо ж і фоткы ны в біск.
 
І но у цэрквы в7 влад ось
Вскрые попыщ чырыпычк.
Він зе j тоj облік прыдставыть,
Кабы покоjнік ожыф.
 
Но атчево жэ, однако,
Сёння я з её сыдів –
Юныё, хваjныё Галко –
Да j jів святые млынці?
 
Відно, наверно, Мыхаjло
Сам прыгласыв мою дівк
І заказав 3зну прамо –
Но шоб Васыль ны журывсь.
 
Ібо j до матра сыба хто
В сіны колы пташко прыг.
Трэ но ж с портрэтамы спаты,
А ны j шыптаты с Кобылк.
 
Да молодыjі ж всі мають
Розум сягоні завжды:
Рідна сыстра jдэ дохаты,
А попка дэся в кустын з.
 
Так вот і водым куста мы ш.
Бы j тую ж стрілку в скотын.
Хто бо дэ тоj жэ Архангел –
Нет в Гімалаях Владык.
 
Воінство Божые в схватцы
Разве ны с тымы ш жыды,
Шо і Учітель-страдалец
Гнав, бы тых свын, од малых.