Рідна хата

Рідна хата
Десь далеко рідна хата
У моїм стоїть селі.
Вже немає мами й тата,
Тільки плачуть журавлі.
 
Човен там барвистим ранком
По воді пливе-пливе.
Босоніж в дитинство ланком
Серце росами іде.
 
Край вікна цвітуть жоржини,
Там живе моя рідня.
Щастя з запахом малини
Я збирала там щодня.
 
На Поліссі рідна хата
В моїй памяті завжди.
Вже немає мами й тата...
А так хочеться туди!
З.В.Савило.