Зустрічає зиму осінь

Чом галасуєш, вітре буйний,
Чому не втихнеш хоч на мить?
Ти своїм свистом осінь будиш,
Хай відпочине і поспить.
 
Вона на зяб орала ниву,
Збирала яблука в саду,
Чимало справ переробила,
Хай стишить втомлену ходу.
 
Бо запасла всього доволі,
Удався ж щедрим урожай,
Є в погребі та у коморі,
Можна і зиму зустрічать.
 
2015 р.