Прості істини

Не богохульсткуй і не обсуди,
Ти цим не накликай на себе лиха,
Бо воно й справді підкрадеться тихо
Й гостем непроханим заявиться сюди.
 
Не "плюй в криницю", із якої п"єш,
Не завдавай нікому зла та болю,
Яму не рий комусь, бо сам впадеш
І вже не зможеш вибратись ніколи.
 
Нечистого не згадуй день при дні
Ніде й ніколи, особливо в хаті,
Не тільки брати вмій, а й віддавати,
Звертайсь до Бога в молитвах своїх.
 
Не будь злопам"ятним й жорстоким у житті
І не кляни, тобі ж бо відгукнеться.
Запам"ятай ці істини прості,
Живи з добром та із любов"ю в серці.
 
2015 р.