Під ліхтарем

Під ліхтарем
Злетів у хмари
Зоряний гарем,
Примарні тіні
Ходять тротуаром,
Я дрібку дня
Знайшов під ліхтарем,
І тішусь ним
Немов бджола нектаром.
Холодний вітер
Грає на трубі,
Сплітає час
Невидимі тенета,
І висне тихий подих
На губі,
Неначе догоріла сигарета.