ПОХМУРИЙ ДЕНЬ...

***
 
Зрання похмурий день сьогодні,
На дворі мряка... Дощ іде...
Його краплиночки холодні -
Так осінь звечора бреде.
 
Її жовтавий лист нудьгує...
Ось-ось від вітру упаде,
Від цього вся душа сумує,
Ні в які спогади не йде.
 
Вона лише чогось чекає?..
А дощ невчасно бубонить.
Від дум та мрій відволікає,
Природа з ним так стугонить.
 
О, сіра осінь... Прохолода...
Опалий лист та вітру свист,
Нащо здалась така негода,
Такий невдалий довгий твіст?
 
Втікай від мене, день похмурий,
Омий дощем листя руде,
Бо край мій рідний, крутогорий
Красою осіні гуде.
 
 
19.11.2013