Дніпро

Обробка твору Л.Боровіковського «Дніпр»
 
Над дніпровськими лісами
Темна нічка розіп’ялась;
Дніпр крутими берегами
Ніччю дуже розігравсь.
 
Місяць плава над лісами;
Вже давно нема вогнів;
Небо жевріє зірками,
Дніпре, прадіду віків!
 
Славу давню України
Рознеси в далекий край
І князів святії тайни
Перед світом не скривай!
 
Срібним плеском хвиль глибоких
Розкажи нам про дідів
Казку добристей високих;
Славних тих минулих днів.
 
Хай твої хвилясті води
Живлять наш зелений край.
Де б ні жив я, де б ні був я,
Ти мене не забувай.
 
11.10.2013