Який тут зиск...

Який тут зиск – шукати вітер в полі,
дивитись, як кружляє лист тополі -
однаково впаде на землю лист -
тож, в чому зиск?
 
Є надбання від зоряного світла,
коли, насамперед, не бачиш літа,-
можливо, що останнє у житті,
ще й в самоті?
 
Навіщо це постійне марнотратство
щодо часу? Вона, немов пияцтво, -
ця звичка мріяти... з`являється снага…
навіщо, га?
 
Спливає час, чекаєш ти натхнення,
а втім, все більш дратує сьогодення,
до того ж, знаєш: незабаром «Геть!», -
промовить смерть.
 
Але, допоки в очі світять зорі,
чаруюсь, як кружляє лист тополі,
шукаю в полі вітер уночі
та ще й – вірші.