Дивний світ

Село веселе, мальовниче
в обійми нас звабливо кличе.
Колодязя тужливий журавель
наспівує сумних пісень.
 
А за селом -- поля, левади.
Пасуться коні, корови.
І посміхаються нам радо
блакиттю річки і стави.
 
І біля Росі -- ліс зелений
різьбляним листям шурхотить.
Прислухайся, ось дуб з сосною
про щось інтимне гомонить.
 
Лиш нахились -- шепоче квітка,
пелюстки ніжно розкрива.
І, колихаючись від вітру,
шумить трава.
 
Пильніш дивись, уважно слухай --
і ти пізнаєш дивний світ.
Поміж кущами -- сірі вуха.
Продовжує зайчиха рід.
 
А ген за хащами сховались
і лис рудий, і хижий вовк.
На мить спинись -- і поринаєш
у мальовничий ти куток.
 
Не треба їхати нікуди.
Місцини краще не знайти!
І краще вам ніде не буде.
То ж приїздіть до нас сюди!