Ідоли острова Пасхи...
Ідоли острова Пасхи,
Що витріщились на океан,
Не знають ніякої ласки,
І жодних серцевих ран.
У них і сердець немає –
Суцільний камінь різаний,
Не обіцяють раю,
А тішать людей мармизами.
Без радості, без тривоги,
Без прокльонів і без подяки,
Це є еталонні боги –
Сліпі, глухі і ніякі.