​БОРЩ І ДЕКОЛЬТЕ


(Дніпропетровський суржик)
 
ГУМОРЕСКА
 
Я річний завершив план,
З премією нині, -
Розтлумачує  шахтар
Це своєї дружині…
 
То ж,  з тобою із нагоди
Виконання плану
Ми йдемо, бажана врода,
Прям – до ресторану.
 
Та, щоб вигляд мала ти,
Начебто… - столична,
Одягнись до смакоти,
Якось… - поприлічнєй.
 
Жінка з думками про те  -
Треба жару дати…! ,
Вдяглась в плаття з декольте,
Є… - що показати!
 
А шахтар, сто грам прийняв,
Одягнувся браво –
Він шкарпетки поміняв
З лівої – на праву…
 
Тещині духи знайшов…,
Збризнувся… ретельно,…
Сморід тут  - такий пішов…
Від того… «коктейлю.
 
Двері відчинив  швейцар,…
Двигають – до зали,…
Сервіровка – Super Star,…
З кришталю – бокали…
 
Це – не старий вам Союз,
Ллється в залі тихий блюз…
І мадам у платті  - «ню»
Жваво дивиться в меню…
 
Забуває – все одразу,…
Вибирає – сєльдь  і зрази…,
Огород – салати всі,…
І – домашньої ковбаси…
 
І – грибочки під сметанкою,…
І – якийсь десерт із слив…
Сервірують в швидкім танку,…
Та шахтар  –  їм вже налив.
 
Крикнув їй: - Давай-но, годі,…
Чи, не їла ковбаси ?... 
На дієті ж була, вродє?...
Чи, ти,  це  усе  – з`їси?...
 
Раз у рік таке буває,…
З`їм - уcе, чого  хочу`…
А на перше нам подайте –
Українського борщу…
 
Стільки  їжі   заказали,…
Два ще здвинули столи`,…
Їм все – за сервірували…
Пірамідою в три шари…
 
Чоловік – сто грам, й потрошку
Огірочок… -  наколов,…
А вона – столовою ложкою
Маше,  начебто  веслом…
 
А, як миску заточила,…
Просить, щоб несли – іще…
Каже: - Ви переперчили,…
Щось у грудях… так пече…?
 
Каже їй офіціант: -
То Ви помилились,
`Тітьки  витягніть з борщу,
Бо уже – зварились…
 
А шахтар сміється: - Мила,
Що ж там трапилось оте?
То ж, не перцем душу гріло,
То ж – велике декольте…
                  ***
Бо ж, якщо у ресторані,
Щось смачненьке ви їсте`,
Не забудьте, милі  пані,
Ви про Те, що – в декольте.