Двадцять перше

Я у міста підтримки шукала,
Серед вулиць ходила сумна.
Та до жаху, до болю пізнала,
Що у наповпі зовсім одна.
 
То не люди, то тіні та мари,
Через мене вливалися в ніч.
Як бездушні, сліпі, сірі хмари,
Як холодний, німий обеліск.
 
Допомоги прошу! Дайте руку!
Окуляри знімайте мершій!
Тільки тиша і жодного звуку.
Мертве місто крокує на бій.
 
З воску вилиті, риси обличчя,
Бездоганні в природі своїй.
Двадцять перше смакує століття,
В зраді й заздрощах змащені дні...