Тихенько, легко сонечко стікає

Тихенько, легко сонечко стікає
Тихенько, легко сонечко стікає,
Як спіла вишня, в синій океан.
Вітрило хмарки слідом поспішає.
І все густіше навкруги туман.
 
Темніє небо, місяць наче рибка
Пірнає легко поміж зорь ясних
І вітер стих, а коники на скрипках
Заграли серед чистих трав рясних
 
Я на порозі затамую подих,
Щоб чути казку, щоби не відлякать
Чаріний час та мій солодкий подив,
Щоб знов до ранку в мріях заблукать…