беларуския думки

Беларуския думки.
Хай камусци з маткай боскай
Лепей з Польшчай, ци з Литвой,
Верник з горада, ци з вёски,
Кожны мае Розум свой.

Справа, мова, лёс айчыны:
З ким найперш пасябраваць:
Кожны зробиць свой учынак.
Потым, каб не жабраваць

Нас, хто кут свой мае любый,
Мову, братни з Руссю лад
«БЭ-НЭ-ЭФ» звядзе да згубы,
Як прациснецца ва улад. * * *

Рай под бело-красным флагом
Испытала Беларусь…
Неужели не во благо
Слева - Запад, справа – Русь.

Неужели жар Хатыни
В нашей памяти угас
И наперекор святыням
Бело – красный, напоказ.

Бело – красная повязка,
Бело- красный цвет беды,
След истории, не сказка,
След гестаповской пяты

Путь своей судьбы и флага
Утвердила Беларусь.
И ориентир во - благо:
Слева – Запад, справа Русь.

Европейский перекрёсток:
И закон, как светофор,
Объясняет очень просто
По любым предметам спор.