Я молюсь за тебе, Україно

Я молюсь за тебе, Україно,
Як молився б за сестру свою,
Що від тяжкої хвороби гине,
Щоб Господь здоров'я повернув.
 
Я молюсь, щоб не покинув розум
Остаточно тіх твоїх дітей,
Що довірливо чекають досі
Чародіїв із чужих земель.
 
Я молюсь, щоб українське небо
Не захмарив чорний дим пожеж,
Між людьми не створювали греблі,
Штучних не збудовували меж.
 
Я молюсь, щоб в любій Україні
Різномовні чулись голоси,
Як веселка грає в небі синім,
В краплях кришталевої роси.
 
Я молюсь, щоб не лякались діти,
Як вночі десь грім загуркотить,
І щоб матері тієї миті
Їх собой не кидались прикрить.
 
Я молюсь, щоб матері додому
Дочекались всіх своїх синів,
Хай Господь нам допоможе в тому,
Щоб війну цю хтось би припинив.
 
Я молюсь за тебе, Україно...
 
 
(відповідь на вірш "Молитва за Україну", автор Есения Есенина)