Лістапад

Яшчэ адна спроба пісаць па беларуску Гэта вельмі вольны пераклад майго верша "НОЯБРЬ СЕДЕЕТ НА ГЛАЗАХ"
Буду ўдзячна за парады
 
Сівее хутка лістапад
Не блеф канкрэтна,
І ззяе інеем увесь сад
Кіёск газетны,
Да дошчачкі прамёрз за ноч,
Прыцьмеў вугламі,
І сходка шэпча:"Пераскоч"
Як :"Здай экзамен"
Глядзіцца неба ў ваду
па цэнтру лужы,
Ды абадок вакол са льду-
прадвеснік сцюжы
Апоўдні сталі ўсё гусцей
Пладзіць туманы,
П'е лістапад усе часцей
Водар дурманны.
І бачна, як напрыканцы
Снег сыпле дружна
Там нават вецер цалкам сціх,
Нібы прыслужнік.
І крыху сорамна яму,
Крыху нязвычна...
Упусціць лістапад зіму
Аддасць адмычкі