Я снігу взяв маленьку грудку...

Я снігу взяв маленьку грудку...
Я снігу взяв маленьку грудку,
Блукали хмари кочові,
Бадьорий півень грав побудку
У ще зачиненім хліві.
На сході бавилось червоне,
Гуляв слабенький морозець,
Якась замріяна ворона
Молилась на черствий хлібець.
В думках ішли до немовляти
Непосидючі мудреці,
А я продовжував стояти,
І грудка танула в руці.