ГОЙДАЄ ВІТЕР ВІТИ ГОРОБИНИ

Гойдає вітер віти горобини,
 
Стікають ягід китиці мов кров...
 
Хтось народивсь, а хтось у домовині,
 
Комусь ненавІсть, а комусь любов.
 
 
 
В ясному небі жодної хмаринки,
 
В очах щасливих жодної сльози,
 
Когось до влади, а когось до стінки,
 
Хтось теше дуб, а хтось плете з лози.
 
 
 
Земля у пасмах першої травички,
 
На яблунях проклюнулись бруньки.
 
Хтось торить путь, а хтось загруз у звичках,
 
Комусь все — так, комусь все — навпаки.
 
 
 
Гладенька і засмагла шкіра в юнки,
 
В старої ж в плямах, зморшена, бліда.
 
Хтось бранець мрій, а хтось прихильник шлунку,
 
Комусь удача, а комусь біда.
 
 
 
...Зажди, зажди — завждИ у протиріччях,
 
Усе земне земне в нім певності нема -
 
Пихата пика — це ще не обличчя,
 
Жаринка світла — це вже не пітьма.
 
 
 
Березень 2015