КРАЇНА МРІЙ
Аудиозапись
МІЙ СКАРБ
Солов’ї в нашім гаю співають,
Плине час, за обрій місяць впав,
Твоє тіло ніжно обіймаю,
Душу вже давно тобі відав.
Ти – панянка, я лише кріпак,
Відповідність ролі не зіграє;
Бо для неба я завжди козак,
Нас навіки вітер повінчає.
Я не відпущу тебе до ранку,
Навіть якщо б янгол наказав:
Ти мені і жінка і коханка,
Я тебе у цього світу вкрав.
Я без тебе жив ніби в неволі,
Ти ж відкрила серце золоте.
Я покірний Богові та долі,
Та як підеш - сонце не зійде!
МОЁ СОКРОВИЩЕ
Время падает за горизонт,
Увлекая подругу луну,
Свою душу поставлю на кон -
И сильнее тебя обниму.
Ты - хозяйка, а я - беглый раб,
И за всё поплачусь головой.
Только страх оказался так слаб:
Нас блаженство венчает с тобой
Соловьи поют в нашем саду,
Страсть испита до самого дна.
Я у мира тебя украду -
Ты любовница мне и жена.
Даже ангелы нам не указ,
Не прогонят меня и огнём,
Повторяю в последний раз:
Там где ты, там и сердце моё.
МУЗИКА КОХАННЯ
Ти темряві не вір;
Твій сором до світання,
Тікає наче звір,
Від щирого кохання.
Неначе хвиля в морі,
Нас радість покриває;
Співають наші зорі,
Їм місяць тихо грає.
Свистять лихі вітри,
В нашій оселі тихо;
Цвітуть нові світи,
І відступає лихо.
Та й темряви й нема,
Коли серця відкрито:
Бо стане ця зима
Ніжнішою за літо.
МУЗЫКА ЛЮБВИ
Солнце догорает,
Но ты тьме не верь;
Стыд твой убегает
Словно дикий зверь.
За ушедшим летом
Будут выть ветра,
Нам же до рассвета;
Истина – игра.
Искренность – награда
За былой экстрим;
Расцветут усладой
Параллели рифм.
Радость неизбежна
Сны обнажены
Укрывает нежность
Музыкой луны.
Где сердца согреты;
Исчезает тьма
И нежнее лета
Зазвучит зима.
ПОЛОН ПОЧУТТІВ
Ти мене урятувала,
Коли демонів навала
Лізла в бій;
Ти ріка моя духовна,
Почуттів солодких повна –
Простір мрій.
Моя краля дивовижна,
Пустотлива і безгрішна –
Янгол снів.
Ти взяла мене без бою;
Бути впійманім тобою –
Сам хотів!
Ти струнка, та бездоганна;
Моя квітка – моя рана –
С'est la vie.
Я хвалу співаю нині
Чарівній моїй богині –
Лиш тобі.
В ПЛЕНУ ЧУВСТВ
Ты спасла меня одна,
Когда демонов орда
Лезла в бой.
Ты духовности река –
Нежный образ в облаках
Неземной.
В твоей радости безгрешной
Соблазнительная внешность –
Тайны снов.
Ты лукава, но прекрасна,
Заводить тебя опасно
Для врагов.
Ты давно меня пленила
Дикой страстью, страшной, милой –
С'est la vie.
Как псалмы поют богине,
Повторяю твоё имя,
В ритм любви.