В декабре далеко до тюльпанов... (на украинском языке)

В декабре далеко до тюльпанов... (на украинском языке)
***У ГРУДНІ ТАК ДАЛЕКО ДО ТЮЛЬПАНІВ…
 
У грудні так далеко до тюльпанів
І до конвалій – навіть до підсніжників…
У грудні сутінки вечірні ранні
І ранки, повні крижаної ніжності…
 
У грудні серце згадує про літо,
І б’ється птахом, і до сонця проситься,
І сіє квіти, і плекає жито –
І кличе, кличе, кличе в зорі росяні.
 
А квіти – то кохання ніжні очі,
А жито – то життя, коханням мічене,
А зорі – то краса його пророча,
Що відкриває людям двері Вічності.
 
02.12.2017