А без тебе і вірші – не вірші...

А без тебе і вірші – не вірші:
у вінок не плетуться слова.
А без тебе і рими бідніші,
і мелодія не ожива.
 
Замерзають без тебе чорнила
і холодними стали рядки.
Б’ється вітер в замерзлі вітрила.
Стало кригою русло ріки.
 
Зажурились без тебе всі рими.
Полином зароста небокрай.
Рвуться струни, і я разом з ними.
Замерзаю. Мерщій прилітай…