Ловив малий гуляка ґави...

Ловив малий гуляка ґави...
Кому життя, кому забави:
На лавці, взявши пиріжка,
Ловив малий гуляка ґави
Й ногою копав будяка.
Сусід ганяв на самокаті
(був першим хлопцем у дворі!)
Птахи вовтузились строкаті,
Хтось слухав музику вгорі.
Вечірнє сонце тихо блідло,
Крутився спів на язиці,
І розтікалося повидло
По щойно витертій щоці.