Липень

Липень
Спекотний липень, тільки відчуваю,
Як натяк, десь осінній холодок.
Яскраве сонце, спалах небокраю…
Та вже тихенько лист летить з гілок…
 
Він ще не жовтий, та сухий як попіл,
Як посивілі наші почуття…
Як по ночах важкий-тяжкий неспокій,
Летить той лист уже у забуття.
 
Дощем холодним змиє тихо вранці
Липневий слід обіймів тих палких…
Вино червоне в недопитій склянці…
Оману слів, та наш солодкий гріх…