Слов’янський коловрат.
Котилося коло по колу навколо. І коло гукало всіх друзів до столу.
Теплом частувало, світило навколо, а вранці все знову по колу у кола.
Я колу гукнув: - Зачекай-но, зажди! А коло не хоче: - Немає коли!
Вночи я прокинувся – темно навколо. І посмішка кругла у срібного кола.
Кружляє навколо в зірках білий світ, а в темряві неба кружля білий кит.
Йому я гукнув: - Зачекай-но, зажди! А коло не хоче: - Немає коли!
То жовте то срібне кружля дивне коло, коли вже квадрате все стане навколо?
Як коло живе без кутів день та ніч? У кола все кругле - і ліжко і піч.
Я колу гукнув: - Давай зробим кути! А коло не хоче: - Немає коли!
Коли ми на колі млинці напечемо – кути всі обабіч, а кола окремо.
Де в кола у колі знайдемо кути? Як в коло часів коловрата зайти?
Я колу гукнув: - Як до тебе зайти? А коло не хоче: - Немає коли!
Коли вже у кола відпустка почнеться, і коло з відпустки до нас повернеться?
Вночі кольорові у небі дірки. І колом кружляють навколо зірки.
Я колу гукнув: - Зачекай, повернись! А коло не хоче: - Ну може колись!
12.08.2017=GoldKing=