Пяю Беларусь

Пяю Беларусь, бо калісьці Купала
Той песняй надзею радкоў саграваў.
Пяю Беларусь пад гучанне цымбалаў,
Каб сэнс гэтай песні пачуцці кранаў.
 
Пяю Беларусь, дзе надзей маіх мары
Світанкам над замкам старым узышлі.
Пяю Беларусь, каб азызлыя хмары
Мой край стараною другой абышлі.
 
Пяю Беларусь, дзе літвінскія назвы
Да гэтага часу вярэдзяць душу.
Пяю Беларусь, што з'яднала нас разам,
І сэрцам сваім ёй прызнанні пішу.
 
Пяю Беларусь, бо без гэтае песні
Не будзе любові, працягу жыцця…
Пяю Беларусь – з ёй надзея ўваскрэсне,
І песня ўзляціць над зямлёю, бы сцяг.
 
Яе заспяваюць нашчадкі тых вояў,
Што край ратавалі ад чорнай бяды.
Пяю Беларусь! – Яе слова жывое,
Нібыта глыточак свянцонай вады.