По вулиці рипів велосипед...

По вулиці рипів велосипед...
По вулиці рипів велосипед,
Крутилися незмащені колеса,
Серпневий день писав про літо п’єсу,
І десь клаксон збивався на фальцет.
В кав’ярні чаєм тішилась нудьга,
Облизувала ложечку залізну,
І слухала як поруч ходить пісня,
Красива, але трішечки гірка.
Я ту нудьгу маленькою ще знав.
Сів поруч, намагався щось наплести,
Та завітала заспана сієста
Й додому потягнула за рукав.