Коли мої замовкнуть дати

Коли мої замовкнуть дати
Коли мої замовкнуть дати
І небо схилиться святе,
Я буду й далі Вас кохати
(Хоча, навіщо Вам оте?..)
В книжках кричати письменами,
І долі гамувати гнів,
А по ночах трусити снами
(Яка ж то ніч, коли без снів?)
Вітрилом спробую напнутим
Віднести із життя пусте,
І, може, стану незабутим
(Хоча, навіщо Вам оте?..)